La Arad s-a incheiat Olimpiada Nationala de Chimie

chimie.jpgFaza finala a Olimpiadei Nationale de Chimie organizata la Arad si la care au participat 386 de elevi s-a incheiat pe 7 februarie cu festivitatea de premiere desfasurata in Sala de concerte a Palatului Cultural.

Celor mai buni dintre concurenti le-au fost acordate diplome, precum si premii in bani si obiecte. Evaluarea lucrarilor practice si teoretice ale olimpicilor chimisti a fost facuta de catre o comisie alcatuita din reprezentanti ai Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, profesori din invatamantul superior de la Universitatea Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea “Babes- Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ‘A.I. Cuza’ Iasi si profesori din invatamantul preuniversitar.

Premiile I au fost atribuite urmatorilor elevi: Vlaicu Talmaciu, Scoala generala “Duiliu Zamfirescu” Focsani, la clasa a VIII-a; Alexandru Paraschiv, Colegiul “Sfantul Sava” Bucuresti, la clasa a IX-a; Alexandru Sava, Colegiul National “Vlaicu Voda” din Curtea de Arges si Dan Mihai Mercea, Colegiul National “E. Gojdu” din Oradea, la clasa a X-a; Ioana Moga, Colegiul “E. Gojdu” din Oradea, la clasa a XI-a; Laurentiu Mintici, Liceul teoretic “Ovidius” din Constanta, la clasa a XII-a. A fost stabilit si lotul largit al celor ce vor reprezenta Romania in competitiile internationale de chimie – 23 de elevi, cei mai multi dintre acestia fiind din Iasi (6) si Bucuresti (5).