Rectorii facultatilor de medicina vor schimbarea rezidentiatului

rezidentiat.jpgRectorii universitatilor de medicina din tara vor ca examenul de rezidentiat sa poata fi sustinut in mai multe centre universitare, cu subiecte unice realizate de o comisie centrala.

Rezidentiatul sa se dea pe centre universitare, asa cum se da si admiterea, a declarat rectorul UMF din Targu Mures, Constantin Copotoiu.

La randul sau, prodecanul Facultatii de Medicina din Brasov, Laurentiu Nedelcu, a opinat ca exigenta examenului de rezidentiat ar trebui pastrata, sustinand ca trebuie gasita o modalitate de rezolvare in ceea ce priveste absolventii de medicina care nu-si iau rezidentiatul. Totodata, decanul Facultatii de Stomatologie din Bucuresti, Stanciu Dragos, este de parere ca “ar trebui infiintate noi rezidentiate”.

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj, Constantin Ciuce, considera necesara existenta unei structuri care sa arate necesarul de rezidenti. Prorectorul UMF Targu Mures, Klara Branzaniuc, este de parere ca Legea invatamantului nu este armonizata cu invatamantul medical.

La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti a avut loc, pe 6 februarie, intalnirea Birourilor de Senat ale universitatilor de medicina si a decanilor din universitatile multidisciplinare cu ministrul Sanatatii, Ion Bazac, si ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu. Potrivit rectorului UMF “Carol Davila”, prof. dr. Florian Popa, scopul intalnirii consta in imbunatatirea sistemului de invatamant si a celui sanitar.


REALITATEA.NET – Schimbarea examenului de admitere, a rezidentiatului si marirea numarului studentilor cu taxa, solutii pentru reformarea sistemului de sanatate