Primarul Piedone a verificat paza scolilor din sectorul 4

piedone_primar.jpgPrimarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a verificat, pe 16 februarie, efectivele firmei care asigura paza in scolile din sector, dorind sa vada daca firma “Scorseze Security International”, care asigura paza in cele 72 de unitati scolare prin 160 de agenti, poate oferi siguranta elevilor si liniste parintilor.

“Am nevoie de o singura firma de paza in scoli, una serioasa, cu agenti bine antrenati. Pentru securitatea copiilor si a unitatilor scolare sunt necesari 400 de agenti, care sa lucreze in trei schimburi. Am impus si conditii firmei de paza: in scolile din sector, agentii nu trebuie sa depaseasca varsta de 45 de ani, sa fie alesi pe criterii de competenta si sa isi demonstreze abilitatile fizice. De acum inainte, am dispus ca agentii sa se antreneze saptamanal in salile de sport din scoli, dupa orele de curs”, a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone, cu ocazia actiunii.

Edilul a dispus ca la intrarea in toate unitatile de invatamant din sector sa fie montate cabine de paza si sisteme video de monitorizare, care vor avea legatura directa cu biroul primarului, Politia sectorului 4 si Politia Comunitara sector 4. Prin contract, firma “Scorseze Security International” asigura paza unitatilor de invatamant din anul 2008. La actiunea desfasurata luni, firma de paza s-a prezentat cu 160 de agenti de paza si o logistica corespunzatoare actiunilor intreprinse: 60 de masini – autospeciale, ATV-uri si ambulante.