Compania de constructii si instalatii DAS raporteaza o cifra de afaceri de 17.5 milioane de euro in 2008

das_sigla_noua.jpgDAS este lider de piata in domeniul instalatiilor din zona de Nord-Est a Romaniei. Potrivit datelor financiare, anul 2008 a continuat trendul ascendent pentru compania cu o experienta de 18 ani in domeniul instalatiilor, indicatorii financiari aratand o cifra de afaceri de peste 17.5 milioane euro, in crestere cu 28 % fata de 2007, si in care sectorul constructiilor civile si industriale, nou in obiectul de activitate al companiei, a atins o cota procentuala semnificativa.

Pentru compania care antreneaza peste 400 de angajati in activitati de proiectare, executie, productie si distributie de produse si accesorii pentru constructii si instalatii, performantele anului trecut se explica in mod natural prin cresterea numarului de clienti si cresterea numarului si complexitatii lucrarilor contractate, si sunt datorate avantajelor competitive ale firmei pe piata: calitate de exceptie, atentie la detalii, un bun service post-executie si promptitudine la solicitarile clientului.

Astfel, portofoliul de clienti al companiei s-a largit cu companii importante, printre care se numara: Rosegur SA Bucuresti, ELKAS HOME, Dorna Lactate (pentru Euroferme in zonele Botosani, Iasi, Suceava), Yalitim Rom, Lupp Construct, Bricostore Romania, precum si peste 300 de beneficiari – persoane fizice, cu lucrari de constructii, instalatii termice, sanitare, electrice, furnizare echipamente. Totodata, compania a realizat lucrari pentru beneficiari deja existenti: Kaufland Romania, Construct International, Build Corp, Praktiker, Antibiotice SA, CEGELEC Hospital Croix Rousse din Lyon, CEGELEC ALSTOM Paris, INR Estate Management, Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Consiliul Judetean Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Spitalul Sf Spiridon Iasi, Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Ioan”, fiind doar cateva nume importante din portofoliul DAS. In toate lucrarile, inclusiv in cele din Franta, compania a fost implicata cu echipamente, know-how si personal calificat propriu. De asemenea, gama de lucrari executate de DAS s-a extins cu noi tipuri de instalatii: instalatii de stins incendiu, instalatii de detectie si de efractie, lucrari edilitare pentru fluide (retea canalizare menajera si pluviala).

Performanta DAS este garantata de certificarile obtinute privind implementarea sistemelor de management corespunzatoare standardelor ISO: 9001:2001 pentru calitate, ISO 14001:2005 pentru mediu, ISO 18001 :2008 pentru sanatate si securitate ocupationala, de atestatele si autorizatiile acordate de organismele ce reglementeaza domeniul instalatiilor.

In ceea ce priveste produsele, o noutate in 2008 a fost introducerea pe piata a sistemelor inovative de economisire a energiei – tehnologii neconventionale pentru incalzire si prepararea apei calde menajere, asa numitele “tehnologii verzi”, pentru care DAS a devenit furnizor pe toata zona de Nord Est a tarii si nu numai, oferind de asemenea consultanta specializata si un service prompt si profesionist, pentru cele mai importante marci in domeniu.

DAS a continuat si in 2008 activitatea de sprijinire a cercetarii si inovatiei in domeniul constructiilor si instalatiilor, fiind de peste 6 ani implicata activ in organizarea Conferintei nationale cu participare internationala “Instalatii pentru constructii si economia de energie”, care are loc in fiecare an la Iasi.

Pentru 2009, DAS isi propune mentinerea pozitiei de lider de piata in zona si extinderea pe piata Uniunii Europene, continuarea achizitiilor de tehnologii si echipamente – compania investeste anual peste 450 000 Eur in dezvoltare, investitii care se regasesc in personal specializat, instruit si performant, tehnologii de ultima ora si servicii la cele mai inalte standare de calitate europeana.