A scazut numarul actelor de violenta in scolile resitene

copii_in_curte.jpgInspectorul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Caras-Severin, comisar sef Dumitru Micu a declarat ca datele statistice demonstreaza o scadere a actelor de violenta produse in unitatile scolare la nivelul judetului Caras-Severin.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut, au fost comise in zona unitatilor de invatamant din Caras-Severin un numar de 15 infractiuni, fata de 40 inregistrate in anul precedent.

”Trei asemenea infractiuni s-au produs in incinta unitatilor scolare, iar celelalte 12, in afara acestora, in zona adiacenta. In cazul celor 15 infractiuni din 2008, au fost victime 13 elevi, fata de 24 in 2007. Sapte dintre acestea sunt loviri si alte violente, o alta infractiune a fost de talharie, un viol, un raport sexual cu o minora, doua furturi si trei alte infractiuni”, a precizat Dumitru Micu. Pentru a da doar cateva exemple, inspectorul sef al IPJ Caras-Severin s-a referit la un scandal provocat de doua eleve, in varsta de 14 si 17 ani, care au intrat intr-unul din liceele resitene, unde au agresat o eleva de clasa a VIII-a. Cele doua fete au fost sanctionate cu amenda, conform legii. Un alt exemplu este din Caransebes, de la Liceul Traian Doda, unde un tanar in varsta de 20 de ani, din municipiu, a patruns fara drept in incinta internatului liceului. Aici, dupa ce a lovit un elev din clasa a IX-a, i-a sustras acestuia suma de 140 lei si 20 de euro. Tanarul a fost retinut imediat dupa savarsirea faptei de catre politisti. Acestuia i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de talharie.