Scolile din mediul rural in atentia ISJ Teleorman

isj_teleorman.jpgCirca 200 de unitati de invatamant din judetul Teleorman nu aveau autorizatie sanitara de functionare la sfarsitul primului semestru al anului scolar 2008-2009.

Potrivit unui raport elaborat de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Teleorman, pentru cresterea numarului scolilor autorizate s-au efectuat, anul trecut, ample lucrari de reabilitare si modernizare in multe unitati de invatamant, situate indeosebi in localitatile rurale.

Purtatorul de cuvant al ISJ Teleorman, Luminita Pintur, a precizat ca, prin intermediul primariilor, au fost alocate pentru investitii si dotari in scoli si gradinite peste 15,8 milioane lei, suma cheltuita in proportie de 97 la suta. Primariile din Turnu Magurele, Segarcea Vale, Cervenia si Slobozia Mandra nu au consumat integral banii repartizati din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

De la acelasi minister, in anul 2008, au venit pentru cheltuieli de capital circa 16,4 milioane lei, virati direct unor unitati de invatamant din judet, gradul de utilizare a acestora fiind de 93 la suta. Scoli din Rosiorii de Vede, Plopii Slavitesti, Draganesti de Vede, Puranii de Sus, Botoroaga, Sfintesti, Fantanele, Prundu si Galateni, din motive diverse, nu au utilizat in totalitate fondurile primite. Potrivit sursei citate, de la bugetul statului s-au mai alocat,anul trecut, judetului Teleorman aproape 1,6 milioane lei pentru achizitionarea a inca 16 microbuze scolare si circa 1,7 milioane lei pentru cumpararea de mobilier didactic.