Centru de formare si perfectionare in managementul resurselor umane, la Oradea

univ_oradea_.jpgFacultatea de Stiinte Economice din Universitatea Oradea a lansat, pe 26 februarie, proiectul unui centru pentru formare si perfectionare in managementul resurselor umane, finantat din fonduri europene, unde vor fi pregatiti, in acest an, mai multi analisti, inspectori si manageri de resurse umane.

Potrivit managerului de proiect, conf. univ. dr. Maria-Madela Abrudan, prin acest proiect se urmareste dezvoltarea si furnizarea unor programe de instruire in domeniul managementului resurselor umane, in vederea aplicarii in cadrul organizatiilor a unor politici de management al resurselor umane corecte si coerente, ancorate in realitate, avand ca scop final utilizarea eficienta a resurselor umane la locul de munca.

Derulat pe o perioada de un an, pana in 30 noiembrie 2009, proiectul va cuprinde trei module: analist resurse umane, inspector resurse umane si manager resurse umane, care vor scolariza 20 de analisti, 15 inspectori si zece manageri. Scopul acestui centru este promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca.

Modulele de instruire sunt autorizate de Consiliul National pentru Formarea Profesionala a Adultilor, iar absolventii acestor cursuri vor beneficia de certificate de absolvire recunoscute national, fiind eliberate de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Valoarea proiectului este de 110.494 de euro si va fi finantat prin Programul PHARE 2006.