Profesorii sibieni au protestat pentru salariile de merit

profesori_greva.jpgMembrii Sindicatului Invatamantului Preuniversitar din Judetul Sibiu au protestat astazi 27 februarie 2009, in fata Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu ca urmare a neacordarii unor drepturi salariale prevazute de legislatia in vigoare.

Teodor Firtonea, presedintele SIP Sibiu a declarat ca salariul de merit si premiul de 2% s-a platit doar in 20 de scoli din cele peste 170 de unitati de invatamant din judetul Sibiu, ceea ce i-a determinat pe profesori sa-si ceara drepturile.

“Daca statul roman aplica legile in mod discriminatoriu pe teritoriul judetelor tarii, inseamna ca avem o problema grava, de incalcare a constitutiei, de care acuzam ca se face vinovat, prin reprezentantii lui teritoriali, asupra carora cerem sa se i-a masuri drastice. Daca statul roman tolereaza in continuare astfel de comportamente ale reprezentantilor lui in teritoriu inseamna ca suntem cel putin din punct de vedere al angajatilor din invatamntul judetului Sibiu la nivelul societatii sclavagiste, pentru ca doar atunci lucratori nu aveau nici un drept de a intreba, de a primi raspunsuri si de a li se spune ca pe viitor vor avea diminuari de salarii, reduceri de personal”, a declarat Teodor Firtonea.

Membrii SIP Sibiu solicita Inspectoratului Judetean Sibiu sa i-a masuri pentru revenirea la normalitate si continuarea platilor catre toate institutiile scolare, mai ales ca, in opinia protestatarilor, nu exista un cadru legal care sa justifice diminuarile de salarii.