Proiectul “Contam toti, invatam si construim impreuna” a ajuns la final

copii_romi.jpgProiectul “Contam toti, invatam si construim impreuna” s-a incheiat pe 26 februarie, finalizarea lui fiind marcata de organizatori printr-o conferinta de presa care a avut loc la Colegiul National “Silvania” din Zalau.

Proiectul, derulat in perioada decembrie 2007 – februarie 2009, a avut o valoare totala de peste 600.000 de euro, si a fost finantat prin programul Phare 2005 – Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate.

Parteneri in proiectul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, au fost: Consiliul Judetean Salaj, Casa Corpului Didactic Salaj, Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Salaj, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, Autoritatea de Sanatate Publica Salaj, Biroul judetean pentru romi din cadrul Institutiei Prefectului Salaj, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, Fundatia “Wassdas”.

Proiectul a inclus 11 unitati de invatamant (noua scoli si doua gradinite), printre rezultatele acestuia putand fi amintite participarea a peste 850 de elevi si tineri la activitati educative si de desegregare, formarea a circa 200 de cadre didactice in domeniul educatiei incluzive, participarea a peste 500 de elevi la activitati remediale, renovarea unor gradinite, organizarea unei tabere interculturale si a unei gradinite estivale.

Ioan Abrudan, inspector general scolar in cadrul ISJ Salaj, a precizat ca, date fiind rezultatele deosebite obtinute, proiectul trebuie continuat, cel putin in parte. El a adaugat ca ceea ce s-a reusit pana acum este asigurarea sustenabilitatii pentru cei 10 mediatori scolari pregatiti prin proiect, acestia avand un rol foarte important in asigurarea legaturii intre comunitate si scoala. Pe de alta parte, inspector general scolar a cerut sprijinul primariilor din localitatile in care s-a derulat proiectul pentru continuarea activitatilor initiate prin program.