Ministrul Educatiei sustine ca in acest an nu vor fi schimbari la examene

ecaterina_andronescu_nou.jpgMinistrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pe 28 februarie, la Miercurea Ciuc, ca este de acord cu eliminarea tezelor unice si cu reducerea numarului de discipline de la bacalaureat, dar a precizat ca in acest an scolar nu se vor produce schimbari in modul de sustinere a examenelor scolare.

Andronescu a spus ca accentul trebuie mutat pe evaluarea continua si pe anumite testari nationale, pe modelul celor sustinute in tarile europene.

Ministrul Educatiei a fost de acord ca trebuie regandit si examenul de bacalaureat, care, dupa cum a apreciat, este “exagerat de stufos si are prea multe discipline”, considerand ca in ultimii doi ani de liceu numarul disciplinelor pe care le studiaza elevii trebuie redus. “Anul acesta scolar se va derula dupa metodologia anuntata la inceputul anului scolar 2008-2009, nu putem schimba regulile jocului in timpul jocului”, a subliniat Ecaterina Andronescu.

Ea a adaugat ca trebuie pus accent pe formarea de competente, asa cum se intampla in tarile Uniunii Europene si ca trebuie redus numarul saptamanal de ore la care participa elevii. De asemenea, Ecaterina Andronescu le-a cerut directorilor sa ii convinga pe profesori ca, o data pe saptamana, sa stea de vorba cu parintii, carora sa le prezinte modul in care evolueaza sau involueaza copiii lor. “In acest fel se va reduce prapastia pe care o constatam ca exista intre profesori si parinti. Va asigur ca aceasta ora nu va fi o pierdere, ci un castig” – a fost de parere ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.