Emil Boc: “Guvernul nu va lua sporurile de deplasare ale profesorilor”

boc_emil.jpgPrimul ministru Emil Boc a declarat pe 7 martie, in urma sedintei de Guvern, ca Executivul nu intentioneaza sa afecteze sistemul educational prin eliminarea de sporuri privind deplasarea profesorilor care sustin activitati educationale in mediul rural si a sporurilor dascalilor din mediul rural.

“Daca cineva, nu stiu ce minister scrie pe o hartie vreo problema si o sesizeaza nu este decizia guvernului si nu trebuie prezentata opiniei publice ca fiind un act asumat de guvern. Respectand libertatea de exprimare in Romania as vrea ca in mediul dezbaterii publice trebuie sa se aiba in vedere in primul rand pozitiile oficiale ale Guvernului si mai putin acte, fituici sau alte hartii care sunt procurate de la un minister sau altul ca documente de lucru”, a spus primul ministru referindu-se la unele comentarii aparute in presa centrala.

In ceea ce priveste descentralizarea, Boc, a precizat ca obiectivul Guvernului pe care il conduce nu este acela ca prin acest proces sa fie dati oamenii afara de la serviciu. “Obiectivul nostru este sa facem eficient si modern statul roman, iar asta inseamna ca vom pune oamenii potriviti la locul potrivit pentru ca descentralizarea inseamna sa dai dreptul statului sa administreze problemele cetatenilor de catre autoritatile cele mai aproape de cetateni”, a explicat seful Executivului.