Romania participa la Targul Industrial International de la Hanovra

hanovra.jpgAutoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) se ocupa de participarea unitatilor de cercetare-dezvoltare din Romania la Targul Industrial International Hannover Messe, care se va desfasura in perioada 20-24 aprilie 2009.

“Avand in vedere faptul ca aceasta prestigioasa manifestare expozitionala este cu larga adresabilitate catre industrie, exponatele ce vor fi selectate in vederea prezentarii vor fi exclusiv produse si tehnologii rezultate ale cercetarii romanesti, care se caracterizeaza prin grad de noutate si impact de piata”, precizeaza un comunicat publicat pe site-ul autoritatii.

Potrivit ANCS, unitatile de cercetare-dezvoltare pot transmite maxim doua propuneri de produse/tehnologii obtinute in urma activitatilor de cercetare finantate in cadrul programelor de cercetare, in vederea selectarii pentru a fi prezentate in cadrul editiei 2009 a Targului industrial international de la Hanovra.

ANCS precizeaza ca, in cazul in care se transmit mai mult de doua propuneri de catre o singura unitate de cercetare, niciuna dintre acestea nu se vor supune procesului de evaluare in vederea selectarii. Propunerile unitatilor de cercetare vor fi evaluate si selectate de catre Comisia de Manifestari Stiintifice si Expozitionale a Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare si Inovare al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii – Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

ANCS precizeaza ca va suporta costurile aferente prezentarii exponatelor selectate in cadrul targului (chirie spatiu, amenajarea standului, taxa de participare, asigurari, inscriere in catalog etc.) “Costurile generate de executia materialelor expozitionale si participarea delegatilor la targ revin unitatilor de cercetare-dezvoltare”, precizeaza ANCS.