Scolile romanesti intra in campania “Primavara Europeana”

logo.jpgScolile din Romania pot participa, in perioada 25 martie – 9 mai, la campania “Primavara Europeana”, lansata de Comisia Europeana.

Organizata in cooperare cu European Schoolnet, manifestarea este una anuala, deschisa tuturor scolilor din Europa, din toate ciclurile de invatamânt, de la cel prescolar la cel liceal.

In perioada campaniei, cadrele didactice sunt incurajate sa implice elevii in dezbateri, simulari, jocuri cu tematica europeana. De asemenea, scolile vor organiza intâlniri si discutii cu personalitati locale, regionale, nationale sau chiar europene. Anul acesta campania se inspira din “Anul European al Creativitatii si Inovarii”.

Pentru a putea participa la campanie scolile se pot inscrie on-line, beneficiind de accesul la o gama larga de resurse. In plus au posibilitatea sa comunice si sa faca schimb de informatii cu alte institutii de invatamânt implicate. De altfel, site-ul proiectului – www.springday2009.net – reprezinta principalul punct de informare oferind o gama larga de activitati circumscrise in interiorul curriculumului scolar, grupaje de jocuri cu tematica europeana, buletine informative, buletine de informare si resurse de predare-invatare.