Ministrul Andronescu spune ca protestele elevilor maghiari sunt nejustificate

studenti_greva.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, apreciaza ca protestele declansate de Uniunea Liceenilor Maghiari (ULM) impotriva masurii de reducere a orelor de sport, limbi straine si dirigentie nu au obiect.

“Greva japoneza este absolut fara obiect, deoarece in modificarile actuale din planurile cadru, educatia fizica si sportul au minimum trei ore si maximum cinci. Deci, niciodata nu au fost atat de bine reprezentate”, a declarat Ecaterina Andronescu, la o intalnire cu profesori clujeni.

Ecaterina Andronescu a mai spus ca, in ceea ce priveste sportul, in noua formula se incearca o eficientizare a orelor de educatie fizica, in ceea ce priveste studiul limbilor straine nu s-a modificat nimic, iar in ceea ce priveste dirigentia, profesorii diriginti vor avea trecut in fisa postului modul in care isi vor desfasura orele de consiliere, deoarece acestia primesc in plus 10% din salariu pentru faptul ca sunt diriginti.

Elevii maghiari din mai multe licee din tara au fost in greva japoneza si au anuntat ca vor organiza un miting de protest prin care cer ca Ministerul Educatiei sa nu scoata din programa scolara orele de sport, dirigentie si a doua limba straina.