Aproape 30 de unităţi de învăţământ buzoiene funcţionează în spaţii improprii

ene_dumitru.jpgAproape 30 din cele peste 600 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău funcţionează în cămine culturale, primării sau localuri improvizate.

Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Dumitru Ene, “80 la sută din cele 671 de unităţi şcolare au fost autorizate, alte 122 au depus documentaţia şi sunt în curs de autorizare, dar 29 de unităţi de învăţământ, reprezentând circa 5 la sută, funcţionează în spaţii improprii şi nu vor putea fi autorizate”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Sorin Gheorghe, a declarat luni că un “grup mixt format din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, înfiinţat la începutul acestei luni prin ordin al Prefectului, a verificat 165 de unităţi de învăţământ din 44 de localităţi şi a constatat numeroase nereguli dintre care 14 unităţi de învăţământ fără autorizaţie de securitate la incendii, sobe şi coşuri neverificate, lipsa stingătoarelor de incendiu în urma cărora şapte conduceri de şcoli au fost sancţionate contravenţional”. AGERPRES