“Institutiile de invatamant sunt obligate sa tina pasul cu tehnologia in continua dezvoltare”

eremenco_danut.jpgSustine Danut Eremenco, Sales Manager Audio-Video Products in cadrul companiei MGT Educational, intr-un interviu acordat portalului www.EduManager.ro.

Acesta afirma ca personalul institutiilor de invatamant poate beneficia de consultanta si suport specifice pentru a fi asigurata implementarea rapida si eficienta a solutiilor educationale moderne.

– Stimate Domnule Eremenco, de curand ati participat la cea de-a V-a editie a Conferintei Nationale pentru Management Modern in Educatie, desfasurata la Poiana Brasov. Cum vi se pare initiativa derularii unui astfel de eveniment si ce parere aveti despre desfasurarea conferintei?

– MGT Educational a incurajat intotdeauna astfel de initiative. Consideram ca genul acesta de eveniment este platforma pentru identificarea unor probleme din invatamant si a solutiilor pentru acestea. Din punctul nostru de vedere ca furnizor de solutii pentru un invatamant modern, a fost o buna ocazie sa intalnim persoane si institutii de formare si invatamant aflate in cautarea unor solutii pentru imbunatatirea procesului educational.

– Care sunt domeniile catre care MGT isi propune sa-si desfasoare activitatea?

– Inca de la infiintare, de mai bine de 12 ani, MGT Educational a folosit toate resursele pentru a dezvolta si promova solutii pentru achizitia, editarea, arhivarea si prezentarea audio-video, atat pentru domeniul educational cat si pentru afaceri sau aplicatii casnice. In cadrul companiei MGT Educational exista un departament dedicat solutiilor educationale; suntem intr-o continua cercetare a nevoilor si problemelor cadrelor din invatamant, si reusim sa oferim cele mai bune solutii. Portofoliul de furnizori ne asigura cele mai bune instrumente pentru imbunatatirea interactivitatii si a comunicarii atat intre institutii, cat si intre profesori si elevi: table si ecrane interactive, sisteme de videoconferinta pentru invatamant la distanta, tablete grafice, sisteme de sonorizare, echipamente pentru laboratoare IT sau de limbi straine, etc

– MGT Educational ofera pe langa servicii de service si inchirieri, si servicii de consultanta si suport. Considerati ca este nevoie pe piata de profil din Romania de astfel de servicii?

– Da, consideram ca este absolut necesara o astfel de abordare. Tehnologia este in continua dezvoltare, iar personalul de specialitate (infrastructura IT, administrare) din cadrul institutiilor de invatamant, este de cele mai multe ori insuficient. Proiectarea si implementarea solutiilor necesita cunoastere, experienta, capacitate tehnologica si acces la produse de calitate. Noi le avem. Ca atare, MGT Educational ofera tuturor reprezentantilor locali tot suportul tehnic, logistic si comercial pentru dezvoltarea solutiilor. Pe de alta parte, datorita eforturilor sustinute de promovare a invatamantului modern, atat in randurile furnizorilor cat si pe piata interna, am reusit sa oferim conditii si servicii speciale, tehnice si comerciale, institutiilor de invatamant din Romania. Aici doresc sa amintesc preturile speciale si conditiile de garantie extinsa ale videoproiectoarelor Hitachi educationale, pachetele de servicii aditionale (instruire, instalare, certificare) oferite gratuit utilizatorilor de table interactive Hitachi, sau asigurarea suportului tehnic si logistic gratuit pentru integrarea sistemelor de videoconferinta in platformele de invatamant la distanta.

– Compania MGT sustine in prezent programe de training ce au o structura flexibila, in functie de nevoile si cererile beneficiarului. Cum v-a venit ideea initierii unui astfel de proiect?

– Proiectul a venit ca raspuns la solicitarile continue din partea partenerilor si a clientilor nostrii, care au constientizat nevoia instruirii suplimentare in diverse domenii, conform standardelor actuale. Astfel, astazi MGT Educational ofera o gama larga de programe pentru formatori, evaluatori, manageri de proiecte, inspectori resurse umane, etc. In plus, formatorii MGT Educational sunt evaluati si certificati de catre Universitatea Cambridge in asociere cu Hitachi Software, pentru instruirea si certificarea utilizatorilor de table si ecrane interactive.

– Care sunt cei mai importanti parteneri ai companiei MGT Educational?

– In ceea ce priveste furnizorii, lista include companii de renume mondial cu o reputatie solida de foarte multi ani: Hitachi, LifeSize, Wacom, Verbatim, Medium, Braun-Phototechnik, Adeo, Televic, SmartMediaSolutions, Clasus, Olympus, Tandberg, Easy Software, Plasmon si multi altii. Reteaua de distributie include mai mult de 150 dealeri autorizati in toate zonele tarii, 10 canale retail si peste 20 magazine online. Consideram ca toti partenerii sunt la fel de importanti, indiferent de zona, cifra de afaceri, profil sau pondere. Numai acordand suport in egala masura tuturor clientilor putem evalua in permanenta nevoile reale si putem raspunde cu cele mai bune solutii.

– In prezent, portofoliul MGT contine 700 de clienti din toata tara. Cum apreciati ca vor fi afectate vanzarile din anul acesta, in conditiile actuale de criza?

– Avand in vedere diversitatea retelei de distributie a MGT Educational, aceasta asigura un echilibru in vanzari. Este adevarat ca o mare parte se adreseaza clientilor educationali, parte care va “suferi” din pacate anul acesta datorita reducerilor fondurilor de la bugetul de stat. Totusi suntem optimisti deoarece, in ultimii ani, am castigat increderea unui numar de parteneri in continua crestere, lucru care ar putea contrabalansa efectele negative ale crizei actuale, asigurand o piata si mai larga decat in anii trecuti.

– Ce noutati le propuneti clientilor si partenerilor companiei pentru anul 2009?

– Anul acesta dorim sa atragem atentia asupra noilor solutii de prezentare interactiva si de invatamant la distanta, acum mai accesibile si mai eficiente:

– table interactive Hitachi cu dubla utilizare – atat cu degetul cat si cu instrumente electronice – in ciuda suprafetei robuste, fara elemente active;

– sistemele de raspuns interactiv Hitachi – care ofera posibilitatea evaluarii rapide si eficiente a cunostintelor elevilor;

– videoproiectoarele Hitachi cu cea mai mica distanta de proiectie – care elimina neplacerile cauzate de umbra pe ecran sau lumina orbitoare a lampii proiectoarelor;

– noua gama de tablete grafice Wacom – pentru stimularea creativitatii;

– sistemele de videoconferinta LifeSize – care asigura calitate maxima a imaginii si sunetului prin banda minima de internet, pentru invatamant eficient la distanta.

MGT Educational este o companie de distributie pe piata produselor foto, audio- video si IT&C din Romania si un furnizor important al unora dintre cele mai mari hipermarket-uri si magazine specializate din Romania precum Auchan, Altex, Carrefour, Cora sau Domo. Cu o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro, MGT inregistreaza in prezent un numar de peste 700 de clienti in toata tara. Prezent pe piata din anul 1998, MGT este unic importator al brandurilor Wacom, Easy Software, Microtek si BOWE BELL-HOWELL si distribuitor oficial Olympus, Hitachi, Verbatim.