Peste 70 de expozanti au fost prezenti la Targul “Educatiei” de la Bucuresti

targul educatiei.jpgUn numar de 72 de expozanti (12 facultati, edituri, fundatii, centre de cercetare, asociatii studentesti) si-au expus oferta, intre 3 si 5 aprilie, la cea de a 10 editie a Targului “Educatiei”, organizat de Universitatea din Bucuresti in parteneriat cu Fundatia Umanista “Dan Voiculescu” in holul central al Facultatii de Drept.

Rectorul Ioan Panzaru i-a sfatuit pe tinerii vizitatori ai targului sa urmeze una dintre facultatile Universitatii Bucuresti, intrucat este o institutie de invatamant superior “serioasa”. “Este o ocazie pentru noi de a arata tinerilor ce stim sa facem. Le spun tinerilor sa vina sa studieze si sa se distreze la Universitatea din Bucuresti”, a spus rectorul, cu prilejul deschiderii oficiale a targului.

La randul sau, reprezentantul Fundatiei Umaniste “Dan Voiculescu”, Sandu Paduraru, a subliniat faptul ca educatia este cel mai important factor in dezvoltarea performantelor umane si i-a indemnat pe elevii de liceu sa urmeze o facultate.

Timp de trei zile, toate cele 12 facultati, precum si departamentele Universitatii Bucuresti au pus la dispozitia elevilor de liceu aflati in clasele terminale cele mai noi si utile informatii privind admiterea 2009. Astfel, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii va organiza examenul de admitere in luna iulie si nu in septembrie, ca pana acum, iar in proba scrisa s-a introdus si proba de limba romana.

De asemenea, la targ au participat: centrele de cercetare UB, Biroul de Relatii Publice, Biroul de Relatii Externe, Biroul Programe Comunitare, Muzeul Universitatii din Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, precum si asociatii studentesti, edituri cu profil educational, fundatii care ofera programe pentru studenti si institute culturale.

Obiectivul principal al evenimentului l-a constituit prezentarea ofertei educationale a Universitatii din Bucuresti pentru anul universitar 2009-2010, dar si crearea unei relatii dinamice de cooperare pe termen lung intre Universitate si studentii sai. In prima zi de desfasurare a targului se va lansa brosura “Admiterea 2009”, care va prezenta facultatile Universitatii Bucuresti si va oferi informatii cu privire la metodologia desfasurarii concursului de admitere din acest an, specializarile fiecarei facultati pentru anul universitar 2009-2010, numarul de locuri aferente, conditiile de admitere, precum si subiectele date in anii anteriori, informatii ce vor fi prezente si pe site-ul Universitatii – www.unibuc.ro.

Pe tot parcursul targului au avut loc lansari de carte, dezbateri, programe artistice, concerte, toate menite sa raspunda nevoilor de informare si orientare a tinerilor. Universitatea din Bucuresti ofera, in acest an, 4.385 de locuri bugetate si 8.515 locuri cu taxa pentru invatamantul de licenta, 2.100 de locuri bugetate pentru masterat, iar pentru doctorat 390 de locuri.