Siguranta in scolile bucurestene este afectata de violenta intre elevi

violenta in scoli.jpgViolenta intre elevi este principala cauza ce afecteaza siguranta copiilor in scolile bucurestene, fapt confirmat de 81% dintre directorii institutiilor de invatamant din Capitala, releva un studiu realizat anul acesta de sociologii Politiei Capitalei.

Potrivit aceluiasi studiu, prezenta gastilor de cartier, agresarea elevilor in scoli de persoane straine si consumul de droguri sunt ceilalti trei factori principali cu impact negativ asupra sigurantei copiilor in unitatile de invatamant din Bucuresti.

De asemenea, circulatia intensa a autovehiculelor in zona scolilor si nerestrictionarea cu obiecte de protectie corespunzatoare, conflictele parinti-copii, insuficienta protectie a scolilor si faptul ca elevii nu respecta regulile de circulatie sunt probleme care afecteaza, intr-o anumita masura, desfasurarea in bune conditii a procesului de invatamant in scolile bucurestene.

Pe de alta parte, Biroul de presa al Politiei Capitalei anunta organizarea marti, 7 aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii, a unei intalniri pe tema consumului de droguri, la Colegiul National “Gheorghe Lazar”. Intalnirea este facilitata de campania Politiei Capitalei, aflata in derulare, intitulata ‘Drogurile strica tot: sanatate, familie viata…’, in care, pana in prezent, s-au desfasurat 76 de activitati educative in scoli, beneficiari fiind 2.822 de elevi si 220 de cadre didactice.

Intr-o campanie facuta de copii pentru copii, elevii colegiului amintit vor prezenta filmul cu caracter preventiv ‘Tentatiile adolescentei’, realizat in luna martie si produs de Biroul Film al Directiei Informare si Relatii Publice a Ministerului Administratiei si Internelor. Aproximativ 5.000 de cadre didactice si 10.000 de parinti vor primi, pe parcursul campaniei, informatii despre indicii de consum si reteaua de interventie si tratament antidrog. Sprijin s-a primit si din partea primariilor de sector si a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, cu ajutorul caruia mesajul a ajuns in scoli, prin cele 300 de afise distribuite.