Un senator PNL propune un amendament la Legea privind masteratul

Senatorul PNL Nicolae Robu va sustine, miercuri, la Comisia de invatamant din Camera superioara a Parlamentului un amendament la legea privind studiile de masterat, prin care pot sa realizeze astfel de cursuri doar universitatile care dispun de profesori sau conferentiari universitari titulari proprii la cel putin doua treimi din disciplinele aferente programelor respective.

Potrivit unui comunicat remis, marti, AGERPRES, amendamentul senatorului liberal se refera la dreptul universitatilor de a organiza studii de masterat.

“Un program de studiu de masterat poate fi infiintat si poate functiona doar daca universitatea dispune de cadre didactice titulare proprii, cu titlul de profesor si conferentiar, pentru cel putin 2/3 din disciplinele aferente programului”, prevede amendamentul pe care il va ridica Robu. De asemenea, amendamentul parlamentarului liberal da posibilitatea senatelor universitatilor sa aprobe organizarea de masterate doar in cazul institutiilor de invatamant superior acreditate care au obtinut calificativul “grad de incredere ridicat”. Facultatile acreditate, dar care au obtinut un calificativ inferior, ar putea obtine dreptul de a organiza masterate doar prin aprobarea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Învatamantul Superior (ARACIS), potrivit amendamentului propus de Nicolae Robu.