In Italia ar putea fi infiintate universitati romanesti

amfiteatru-studenti.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a afirmat, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii comunitatii romanesti din Italia, ca va prezenta Consiliului National al Rectorilor posibilitatea infiintarii de filiale ale unor universitati romanesti in Italia.

In cadrul intalnirii au fost abordate principalele probleme cu care se confrunta romanii din Italia, in ceea ce priveste integrarea scolara, lipsa manualelor, infiintarea unor filiale ale unor universitati romanesti in Italia.

Ecaterina Andronescu a precizat ca Ministerul Educatiei este extrem de preocupat de soarta copiilor romani si ca incearca sa-i sprijine. Demnitarul le-a solicitat participantilor sa intocmeasca o lista cu principalele manuale de care acestia au nevoie, urmand ca acestea, tiparite sau in format electronic, sa ajunga la destinatari prin intermediul asociatiilor romanesti. Ministrul Educatiei intentioneaza sa initieze o intalnire cu omologul sau italian, pentru a oficializa si eficientiza comunicarea institutionala, astfel incat problemele comunitatii de romani, foarte numeroasa in Italia, sa gaseasca mai rapid solutii de rezolvare.