Ministrul Educatiei spune ca directorii de scoli nu vor fi afectati de ordonanta Guvernului

andronescu-agerpres.jpgDirectorii unitatilor scolare nu vor fi afectati de ordonanta de urgenta a Guvernului privind structurile deconcentrate, aceasta facand referire doar la inspectorii scolari, a declarat pe 24 aprilie ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, in urma intalnirii cu membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

“Ordonanta de urgenta nu ii cuprinde pe directori, ea se refera numai la inspectori, carora eu le cer performanta. Nu accept ca una sa se transmita de la minister si alta sa transmita inspectorii in teritorii” – a afirmat ministrul. Andronescu a spus ca nu si-a propus sa inlocuiasca un anumit numar de inspectori prin aceasta ordonanta.

“Ne intereseaza sa facem performanta, nu ne-am propus sa fie afectati un numar anume de inspectori”, a sustinut ea. Referindu-se la zvonurile potrivit carora vor fi disponibilizate cadre didactice, ministrul a precizat ca nu intentioneaza asa ceva. In ceea ce priveste normele de educatie fizica, Andronescu a declarat ca acestea au crescut in toata tara. Ministrul Educatiei le-a cerut membrilor FSLI sa trateze cu “multa seriozitate” modul de cheltuire a banului. “Tot ce se va economisi, vom incerca sa intoarcem la dumneavoastra. Se vor face economii la niste bani in urma hotararii de guvern privind miscarea de personal” – le-a spus Andronescu sindicalistilor.

In ceea ce priveste Legea salarizarii, Andronescu a aratat ca atunci cand sistemul educational a avut o salarizare separata a fost “dezavantajat” si a apreciat ca ar fi benefic un sistem comun in acest sens. Referindu-se la burse, ministrul Educatiei a precizat ca va inainta saptamana viitoare o ordonanta care sa prevada mentinerea sumelor la nivelul la care au fost.