Criza economica desfiinteaza clasele de seral

clasa_goala.jpgCriza economica loveste si in seralisti, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Timis anuntand ca este nevoit sa desfiinteze 40 de clase. Seful Inspectoratului Scolar Timis, Sandu Golcea, a declarat marti ca s-au cautat solutii pentru a nu afecta foarte mult invatamantul timisean, astfel ca tinerii care se inscriu, din toamna, in clasa a IX-a, vor avea ca variante de alegere cursurile liceale de zi sau fara frecventa.

“Am preferat sa desfiintam clasele de seral si sa le lasam pe cele cu frecventa redusa. Acest lucru s-a intamplat peste tot unde au existat ambele tipuri de clase”, a spus Golcea. Singura exceptie o face Lugojul, unde mai raman doua clase la seral, deoarece aici nu exista cursuri liceale la fara frecventa.

Un alt motiv pentru care s-a luat decizia renuntarii la seral o constituie obtinerea unor fonduri Phare pentru derularea unui proiect de continuare a educatiei in randul persoanelor ce nu au facut sau si-au intrerupt studiile. Valoarea proiectului se ridica la aproximativ 1,5 milioane de euro. Prin desfiintarea seralului, Inspectoratul Scolar Timis a reusit dublarea numarului profesorilor pentru cursurile din cadrul programului similar celui de “A doua sansa” si aproximativ 300 de cadre didactice vor intra la ore pentru a-i invata carte pe cei care au renuntat la aceasta, prematur.