Consiliul Local Ploiesti va finanta paza scolilor

camere video.jpgConsilierii ploiesteni au votat, saptamana trecuta, o hotarare prin care s-a decis finantarea pazei in unitatile de invatamant de pe raza municipiului. Proiectul de hotarare prevede achizitionarea a 300 de camere de luat vederi pentru unitatile de invatamant din municipiu si arondarea scolilor si gradinitelor la cele sase centre de monitorizare ale sectiilor de politie din Ploiesti.

Primarul Andrei Volosevici a subliniat ca solutiile de rezolvare a problemei pazei in scoli se afla in stadiul de proiect de aproape un an de zile, dar nu s-a concretizat pana in prezent pentru ca au existat mai multe variante si abia acum s-a ajuns la o singura varianta agreata de toti consilierii locali.

Printre variante s-a aflat si asigurarea pazei cu politisti comunitari sau cu firme specializate de paza, dar si cu camere de supraveghere monitorizate de firme specializate de paza. Finantarea acestui proiect a fost deja asigurata prin bugetul alocat in acest an, fiind prevazuti aproximativ 300.000 lei lunar pentru paza in cele aproximativ o suta de unitati de invatamant din municipiu.