Seful ISJ Harghita a fost surprins de anuntul privind demiterea sa

Seful Inspectoratului Scolar Harghita, Bondor Istvan, s-a declarat surprins de anuntul privind demiterea sa si spune ca nu se considera vinovat de revolta sindicatelor din invatamant, asa cum a fost acuzat.

Zilele trecute, unele posturi de televiziune au anuntat faptul ca 2% dintre dascalii din Harghita vor fi disponibilizati, in urma reducerii fondurilor pentru salarii. Bondor Istvan a declarat ca nici un moment nu s-a luat in discutie acest aspect, conducerea Inspectoratului si directorii de scoli gasind alte solutii pentru a face economie de bani.

“Am discutat cu toti directorii de scoli, pe baza statelor de functii si am gasit solutii sa facem economii. Este vorba de faptul ca pensionarii vor fi platiti cu ora, orele de sport vor fi tinute de invatatoare si nu de profesorii de sport sau unii directori vor tine cateva ore neplatite. Nici un moment nu s-a luat in discutie posibilitatea ca oamenii sa fie dati afara, intotdeauna am fost foarte precaut in acest sens”, a declarat Bondor.

El a tinut sa sublinieze ca nu a creat niciun fel de agitatie, asa cum a fost acuzat, toata neintelegerea fiind generata de interpretarea de catre unii lideri de sindicat a unui mesaj postat pe site-ul Inspectoratului, care nu a fost citit cu atentie. De altfel, conducerea Inspectoratului Scolar Harghita se va intalni pe 4 mai, cu reprezentantii sindicatelor pentru a le prezenta solutiile gasite pentru incadrarea in fondul de salarii. “Am convocat o sedinta paritara cu sindicatele. Nu puteam face acest lucru inainte de a analiza foarte exact situatia existenta si de a gasi solutii de rezolvare a problemei”, a spus Bondor Istvan. Acesta a adaugat ca nu a fost informat de catre Ministerul Educatiei despre demiterea sa, vestea afland-o de la radio si de la televizor.