Traian Basescu despre greva profesorilor: “Nu trebuie facuti copiii sa sufere”

basescu traian1.jpgPresedintele Traian Basescu a declarat, joi, la finalul intalnirii cu sindicalistii din educatie, ca intentia lor de a organiza greva porneste de la disputa dintre obligatia asumata de partide de a mari salariile profesorilor si cadrele didactice care nu au beneficiat de acea marire, adaugand ca isi asuma si el in parte aceasta responsabilitate, dar ca nu trebuie facuti copiii sa sufere.

“Am inteles ca cineva a facut o afirmatie dupa ce a iesit de la mine, dar este in linia celor ce fac de multe ori cei care ma viziteaza, intrebat ce parere am avut despre greva anuntata, ca as fi afirmat ca nu imi pasa. Nu e adevarat. Îmi pasa si imi pasa in primul rand de elevii care sunt batjocoriti fara sa aiba vreo vina. Daca este o disputa este intre obligatia asumata de partidele politice de a mari salariile profesorilor si profesori, care nu au primit acea marire. Imi asum si eu in parte aceasta responsabilitate, dar nu trebuie facuti copiii sa sufere”, a spus seful statului.

El a insistat asupra afirmatiei exacte pe care a facut-o si a semnificatiei sale. “Afirmatia mea din interior a fost: Nu va pot opri, nu am ce sa fac. Este optiunea dumneavoastra, sunteti oameni liberi. Dar nu pot sa nu fac apel la responsabilitate fata de copii, daca intr-adevar sistemul de educatie are ca principal actor copilul, elevul”, a adaugat Basescu.