Sase medalii la Balcaniada de matematica pentru seniori

Lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut sase medalii (patru de argint si doua de bronz), la a XXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 27 aprilie – 4 mai, in Serbia, la Kragujevac.

Medaliile de argint au fost obtinute de Madalina Persu eleva a Liceului International de Informatica din Bucuresti, Radu Bumbacea elev al Colegiului National de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti, Gabriel Padurariu, elev la Colegiul National “Grigore Moisil” din Onesti si Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul National “Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Florin-Andrei Deneanu de la Liceul International de Informatica si Horia Mania de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” au intrat in posesia medaliilor de bronz.

La editia din acest an au luat parte peste 115 competitori din 18 tari (11 in concurs si sapte cu statut de invitat). Olimpiada Balcanica de Matematica are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum sase elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei.