La Slatina a inceput Olimpiada Liceelor

elevi.jpgLiceeni de la toate cele noua colegii nationale din municipiul Slatina se vor intrece, timp de o luna, in mai multe concursuri care se vor derula in “Olimpiada Liceelor”.

Evenimentul, ajuns la cea de-a patra editie in acest an, este organizat de Consiliul Local si Primaria municipiului Slatina, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Olt, iar festivitatea de deschidere s-a desfasurat joi, pe Stadionul 1 Mai.

Potrivit organizatorilor, confruntarea intre liceele slatinene se desfasoara pe patru sectiuni: discipline sportive, invatamant, probe artistice si abilitati practice, dupa un program bine stabilit. Premiile sunt puse la bataie de administratia locala si sunt de peste 5 milioane de lei. Premiile sunt multe iar pentru ocupantii primului loc nu sunt de ignorat – 65.000 lei, constand in dotari la alegere pentru institutia de invatamant respectiva. Celelalte locuri vor fi rasplatite si ele pe masura: locul II – 35.000 lei, locul III – 25.000 lei si locul IV – 15.000 lei. Liceelor care nu se claseaza pe primele patru locuri li se acorda un premiu de participare in valoare de 5.000 lei, fiecare, iar liceul cu cea mai buna galerie va fi premiat cu suma de 2.500 lei.