La Medias a fost infiintata o asociatie pentru profesorii de stiinte

asoc prof de stiinte.jpgLa initiativa cercului metodic al profesorilor de chimie din Medias si zona, a fost infiintata asociatia Equilibrum, asociatia profesorilor de stiinte. Scopul asociatiei este initierea, derularea, promovarea si sustinerea activitatilor legate de actul educational in domeniul stiintelor. Sub egida acesteia, se vor derula activitati instructiv -educative, de management, cercuri metodice, vor fi editate materiale stiintifice, reviste, carti de specialitate, vor fi promovate initiative ale profesorilor si elevilor.

Organizatia, care este un ONG, isi propune de asemenea sa realizeze dezbateri, expozitii, conferinte, sesiuni de comunicari, stagii de formare profesionala pentru cadrele didactice din domeniul stiintelor.

La inaugurare a fost prezentat proiectul Magia stelara – proiect realizat de elevii Liceului Teoretic St. L. Roth, sub indrumarea profesoarelor Maria Chira si Ana Maria Agirbiceanu si dedicat anului international al astronomiei.

Membrii asociatiei sunt profesori de fizica, chimie, biologie, geografie etc. din judetul Sibiu, care doresc sa-si impartaseasca experienta profesionala si sa-si promoveze realizarile