Un elev de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani a castigat premiul l la un concurs national de fizica

col_sadoveanu_pascani.jpgDoi elevi pascaneni, de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu”, au devenit castigatorii judetului Iasi, pentru nivelul clasei a XI-a, la Concursul National de Fizica pentru elevii romani de pretutindeni „Stefan Procopiu”.

Andrei Frincu, din clasa XI-a E, avandu-l drept profesor indrumator pe Viorel Banu, a obtinut premiul I la faza nationala a concursului, iar Radu Grigoras, clasa a XI-a D – profesor indrumator Viorel Chiculita, a obtinut mentiune. Concursul, aflat la cea de-a 15-a editie, s-a desfasurat in perioada 15-17 mai, la Liceul „Nicolae Iorga” din Botosani, reunind elevi din toata tara.

Organizata de inspectoratele scolare, de Facultatea de Fizica din Iasi si de Cercul profesorilor de fizica din tara, aceasta competitie se adreseaza liceelor teoretice cu profil real. La fiecare nivel s-au calificat doar cate doi elevi pe judet, astfel, pentru clasa a XI-a, castigatorii judetului Iasi au fost cei doi elevi de la „Sadoveanu” din Pascani.

Prima editie a acestui concurs s-a desfasurat, acum 15 ani, la Liceul „Mihail Sadoveanu” din Pascani, actualul Colegiu National „Mihail Sadoveanu”.