The Red Point. Reactie strategica la criza: focus pe dezvoltarea calitatii relatiilor cu clienti si parteneri existenti si noi

redpoint_logonou.jpgIn contextul economic actual, anul 2009 inseamna pentru The Red Point un accent pus pe consolidarea portofoliului corporate, cresterea performantei si asigurarea stabilitatii companiei prin incheierea de parteneriate solide cu lideri in domeniul IT.

Inca de la inceputul anului 2009, compania The Red Point a obtinut rezultate notabile concretizate in doua proiecte de implementare Academis cu universitati de prestigiu: Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea Vasile Goldis din Arad. In aceste proiecte sunt valorificate expertiza echipei The Red Point in domeniul universitar si solutiile software din cadrul platformei integrate Academis. In cadrul colaborarii cu aceste doua universitati, compania The Red Point ofera solutii performante pentru a creste nivelul de eficienta a operatiunilor institutiilor si pentru a imbunatati procesul decizional.

Proiectul demarat impreuna cu Universitatea de Vest din Timisoara, una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania, vizeaza implementarea in cele unsprezece facultati a componentei de management al proceselor de scolaritate si managementul proceselor economice specifice solutiei Academis, University Management System si SAP. Proiectul de implementare va fi unul foarte complex, avand in vedere volumul mare de informatii gestionate si gradul inalt de personalizare pe care il vor suporta cele doua solutii informatice. Implementarea proiectului a demarat in luna aprilie 2009 si va dura aproximativ 1 an. Solutiile Academis (University Management System si SAP) vor avea utilizatori din toate departamentele universitatii (secretariat, conducere, financiar), permitand gestiunea integrata a proceselor didactice si financiare din universitate si un management centralizat al resurselor.

Tot in anul 2009, compania The Red Point si Universitatea Vasile Goldis din Arad si-au intarit parteneriatul prin semnarea unui nou contract ce asigura continuarea excelentei colaborari inceputa in anul 2008, cand universitatea a implementat sistemul informatic University Management System. Proiectul demarat anul acesta vizeaza implementarea a altor doua componente ale solutiei Academis: SAP, componenta economica si Quantis, componenta de evaluare a calitatii educatiei.

„Si in 2009 clientii raman o prioritate. Vrem sa ne adresam acestora din ce in ce mai direct, sa ne mapam pe cerintele lor, sa vedem pe ce segmente doresc acestia reducerea costurilor si sa venim cu solutii potrivite”, a declarat Irina Craciun, Director Marketing al companiei The Red Point.

A doua prioritate a companiei vizeaza parteneriatele. The Red Point se axeaza in continuare pe mentinerea si consolidarea unor parteneriate puternice cu lideri importanti din domeniul IT in vederea extinderii aplicabilitatii solutiilor proprii, a cresterii competitivitatii si optimizarii nivelului calitativ al acestora.

Partenerii nostri sustin viziunea companiei The Red Point si drept urmare, la inceputul acestui an are loc consolidarea parteneriatelor cu doua dintre companiile de top din domeniu, Microsoft si Oracle. Ambele parteneriate vizeaza extinderea aplicabilitatii solutiei Academis, oferita de compania The Red Point in scopul optimizarii managementului universitar.

The Red Point a implementat impreuna cu Microsoft, un proiect de imbunatatire a comunicarii si colaborarii interne la Universitatea Danubius din Galati, prin integrarea platformei Live@Edu cu solutia University Management System, componenta de managament al scolaritatii din cadrul platformei Academis.

“Dezvoltarea noilor tehnologii ale informatiei aduce cu sine noi provocari in asigurarea unui management universitar eficient. Parteneriatul Microsoft – The Red Point isi propune sa raspunda nevoilor actuale ale institutiilor de invatamant superior cu privire la imbunatatirea proceselor de management si eficientizarea comunicarii interne. Solutiile de management pentru mediul educational oferite de The Red Point si Microsoft Live@Edu, platforma dedicata comunicarii si colaborarii intre studenti si cadrele didactice se adauga metodelor moderne de asigurare a unui management eficient. Suntem convinsi ca efectele acestui parteneriat vor fi benefice pentru universitatile care aleg si aceasta componenta de colaborare si comunicare“, declara Cristian Popescu, Microsoft Romania Education Lead.

Parteneriatul cu Oracle vizeaza integrarea solutiei Oracle/Siebel CRM in cadrul platformei Academis. Integrarea cu solutia CRM le va permite clientilor Academis sa gestioneze eficient relatia cu toti factorii interesati de procesele specifice mediului universitar, atat persoane private cat si organizatii. Printre beneficiile cheie aduse de aceasta solutie se numara: cele mai bune practici pentru atragerea, gestiunea si loializarea studentilor si partenerilor universitatii, avantaj competitiv in mediul universitar, raspuns rapid la cerintele si necesitatile mediului educational, costuri operationale reduse si capitalizarea investitiilor, si nu in ultimul rand, evolutia, cresterea si profitabilitatea institutiei.

Planurile The Red Point pentru 2009 includ participarea companiei la proiectele finantate de Uniunea Europeana prin gasirea de noi parteneri si oportunitati pe zona de educatie si sector public.

Despre The Red Point

The Red Point este o companie IT romaneasca, specializata in dezvoltarea solutiilor software, design procese de business (BPR) si consultanta in implementarea solutiilor software complexe. La doar 7 ani de la infiintarea sa, The Red Point a devenit una dintre cele mai dinamice companii de pe piata de profil din Romania. Principalele domenii de expertiza sunt: educatie (invatamant superior), sector privat (retail, productie, distributie, alimentar), sector public (administratie publica locala si sanatate), infrastructura transporturi, fonduri structurale.

Succesul obtinut pana acum se datoreaza intr-o mare masura si alinierii la sistemele de management internationale. The Red Point detine in prezent certificate ce atesta implementarea sistemului de management al calitatii (SR EN ISO 9001:2001), sistemului de managament al mediului (SR EN ISO 14001:2005) si sistemului de management al securitatii informationale (SR EN ISO 27001:2006).