Intalnirea inspectorilor scolari pe probleme educationale ale romilor are loc la Alba Iulia

badea_oana.jpgSecretarul de stat pentru invatamantul in limbile minoritatilor nationale si relatia cu Parlamentul, Oana Badea, se va intalni joi la Alba Iulia, cu toti inspectorii scolari pe probleme educationale ale romilor, informeaza un comunicat de presa remis

Potrivit sursei citate, intalnirea cu inspectorii pe probleme educationale ale romilor isi propune o radiografiere a invatamantului pentru minoritatea roma, precum si stabilirea principalelor directii de actiune in aceea ce priveste acest domeniu.

“Mi-am dorit sa ii cunosc pe toti cei alaturi de care lucrez din mai multe motive. Pe de o parte, cred ca doar un dialog sincer, pe o problema care ne preocupa pe toti, poate permite cunoasterea reala a acesteia. Vreau sa aflu de la inspectori cu ce situatii se confrunta in judetele lor pentru ca, impreuna, sa gasim solutia cea mai buna. Apoi, cred ca e necesar sa conturam cateva directii clare de actiune in ceea ce priveste invatamantul pentru romi”, a precizat secretarul de stat.

Impreuna cu inspectorii scolari, Oana Badea se va alatura campaniei “Citeste cu mine”, care ajunge luna aceasta la Scoala “Liviu Rebreanu” din Aiud, judetul Alba.

“Dezvoltarea armonioasa a tinerilor se poate face prin lectura. Campania ‘Citeste cu mine’ are ca grup tinta copiii din medii dezavantajate, iar scoala din Aiud are un numar semnificativ de elevi romi. Acestora ne vom adresa noi”, a adaugat Oana Badea. Copiii vor primi, din partea echipei de campanie, pachete constand in echipamente sportive si carti. Campania “Citeste cu mine” este proiect al Centrului de Politici pentru Romi si Minoritati (Policy Center for Roma and Minorities) si al Blocului National Sindical, sprijinit de Fundatia “Pretuieste Viata”, de Biblioteca Nationala a Romaniei. Proiectul este realizat sub egida Decadei de Incluziune a Romilor. Campania a fost initiata din dorinta de a determina cat mai multi copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 11 ani sa citeasca.