Compania DEKO a prezentat la Iasi solutii de reabilitare termica

eveniment urb.jpgDEKO Professional Services si Portalul www.eurourbanism.ro au organizat, joi, 28 mai 2009, impreuna cu partenerii Camera de Comert si Industrie Iasi si www.administratie.ro , masa rotunda cu tema “Reabilitarea termica in Romania – prioritati si avantaje”.

Evenimentul face parte dintr-un program national care are in vedere organizarea a cel putin 8 evenimente locale de acest gen, in orasele mari din tara, impreuna cu autoritatile, specialistii in domeniu si companiile de constructii, pentru a pune in dezbatere legislatia, problemele, solutiile si directiile de actiune in domeniu.

360 milioane lei vor fi alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in anul 2009, pentru programul de reabilitare termica a cladirilor, la nivel national. La Iasi, acest proces a fost demarat, prin initiative private, acum cativa ani, din 2009 autoritatile locale anuntand ca vor sprijini costurile de reabilitare pentru apartamentele locuite de persoane cu venituri mici.

Prin programul demarat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, se vor asigura fonduri de la buget astfel incat asociatia de locatari va plati 20% din costul total al lucrarilor de reabilitare; restul de 80% va fi asigurat de la bugetul de stat si cel local.

80% din costul reabilitarii termice va fi asigurat astfel: 50% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de reabilitare termica; 30% de la bugetul local, in limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de reabilitare termica.

Evenimentul local de la Iasi a fost moderat de Mircea Grigorovschi – reprezentantul teritorial al Registrul Urbanistilor din Romania si a beneficiat de interventii si prezentari din partea reprezentantilor Primariei Iasi si companiei DEKO Professional Services, alaturi de Razvan Murgeanu, Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltarii si Locuintei si Laurentiu Plosceanu, presedinte ARACO. La eveniment au participat, printre altii, Mihai Chirica – director tehnic al Primariei Municipiului Iasi; Corneliu Popovici, Sef Birou Control Urbanism la Inspectoratul de Stat pentru Constructii; Cristian Poroch – Sef Serviciu Avizare Consiliul Judetean Iasi; directori de companii de constructii si alti specialisti in domeniu.

Programul initiat de portalul www.eurourbanism.ro impreuna cu DEKO Professional Services continua in lunile urmatoare cu evenimente locale in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Constanta, Sibiu si Craiova.