Conferinte de invatamant virtual, la Universitatea Bucuresti

univ-gh-asachi-is.jpgUniversitatea din Bucuresti si Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi vor organiza in perioada 30 octombrie-1 noiembrie, simultan, cea de-a IV-a Conferinta Internationala de Invatamant Virtual si cea de-a VI-a Conferinta Nationala de Invatamant Virtual.

Potrivit site-ului Universitatii Bucuresti, termenul limita pentru inscrieri la ICVL 2009 este 30 iunie iar pentru CNIV 2009 este 1 octombrie. Cele doua manifestari stiintifice se desfasoara sub egida Anului European al Cercetarii si Inovarii. Partenere ale evenimentelor sunt SIVECO Romania si compania Intel. Sub deviza “Imagineaza. Creeaza. Inoveaza”, obiectivul manifestarilor este promovarea de demersuri creative si inovatoare in diferite sectoare ale activitatii umane.

“Se urmareste promovarea educarii in domeniile matematic, stiintific si tehnologic, a aptitudinilor de baza si avansate favorabile inovarii tehnologice, precum si promovarea unei mai stranse legaturi intre arte, intre organizatii, scoli si universitati. Proiectele CNIV si ICVL sunt manifestari stiintifice care promoveaza tehnologii si metodologii inovative in educatie, in cercetare si in perfectionarea continua, atat in mediile preuniversitar si universitar, cat si in mediul de afaceri” – sustin organizatorii.

Cu aceste ocazii, vor avea loc concursul “Software Educational 2009” si Expozitia de produse software, echipamente si produse IT destinate educatiei, cercetarii si inovarii. De asemenea, exista creata o comunitatea virtuala – “Learning-Knowledge-Development” (profesori, cercetatori, specialisti IT etc.) – care participa in cadrul unui forum la diverse discutii, solutii si studii privind domeniile invatamantului, cercetarii si dezvoltarii: http://virtuallearning.ning.com/.