Concursul de eseuri Shakespeare School şi-a desemnat câştigătorii

shakespeare.jpgCentrul de instruire Shakespeare School a premiat, joi, cele mai bune eseuri din totalul celor 3.100 trimise la concursul de creaţie “2010 Shakespeare School Essay Competition”, premiile constând în participări la şcoli de vară de limba engleză, timp de două săptămâni, în Anglia, în valoare de peste 1.500 de euro.

Marii câştigători au ocazia să meargă la Oxford sau Cambridge (cei care au obţinut locurile I şi II de la grupa de vârstă 15 – 19 ani) şi la Tenbury Wells – St. Michaels College (câştigătorul locului I la grupa de vârstă 11 – 14 ani). De asemenea, premianţii vor urma gratuit şi cursurile intensive de limba engleză pe perioada verii, în Bucureşti, oferite de Shakespeare School.

“Concurenţii au spus că au considerat subiectele foarte atrăgătoare, de actualitate şi de aceea au participat în număr atât de mare. Am avut o muncă foarte grea să departajăm cele mai bune lucrări, deşi numărul eseurilor a fost unul record, depăşind 3.000”, a declarat Adriana Alionte, directorul Shakespeare School. Câştigători au fost declaraţi, la categoria de vârstă 11 – 14 ani: locul I – Ruxandra Maria Mândru (Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ), locul II – Mihai Cucu (Şcoala Generală nr. 5 Braşov), locul III – Răzvan Ionuţ Olariu (Şcoala Generală nr. 49 Bucureşti), iar la categoria 15 – 19 ani locul I a fost ocupat de Alexandru Lungu (Colegiul Naţional “Elena Cuza” Craiova), locul II – Mircea Neicu (Liceul teoretic “Traian Lalescu” Orşova), iar locul III – Andra Mihaela Orăşanu (Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi).


“Concursul a fost extraordinar şi mă bucur nespus că am câştigat marele premiu. Eseul meu a tratat tema “Rolul şi viitorul siteurilor”, despre care am spus că nu le prea folosesc şi nu sunt de acord cu ele, pentru că ne afectează viaţa socială şi în timp devenim dependenţi de această lume virtuală. Sunt în clasa a XI-a şi mă gândesc să urmez studii la o facultate de limbi străine sau Academia de Poliţie, că este un domeniu mai stabil”, a declarat, pentru AGERPRES, Alexandru Lungu, câştigătorul locului I la categoria 15 – 19 ani. Aflată la cea de a doua ediţie, competiţia din acest an a reunit copii şi tineri din toată ţara, din peste 300 de localităţi. Temele concursului de eseuri au fost adecvate fiecărei vârste, pentru elevii de gimnaziu subiectul a fost – “Imaginează-ţi o călătorie de o zi în lumea eroului tău preferat!”, iar pentru liceeni – “Rolul şi viitorul siteurilor de social networking hi5 şi Facebook”. AGERPRES