Deficit de aproximativ 7.000 de locuri la gradinitele bucurestene

gradinita.jpgSocietatea Civila pentru Educatie si Informatizare (SCEI) atrage atentia asupra deficitului de aproximativ 7.000 de locuri la gradinitele din Bucuresti, a afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele SCEI, Cristina Popovici.

“Intrucat problema se repeta de ani de zile si puteau sa-si ia de-a lungul anilor masuri de precautie in primul rand vom astepta rezultatele inscrierii care se vor da la 8 iunie si cu cat numarul copiilor ramasi neinscrisi va fi mai mare, cu atat vom fi si mai motivati sa recurgem la o metoda de a inainta in instanta o actiune impotriva Consiliilor Locale”, a declarat Cristina Popovici.

Ea a precizat ca SCEI va inainta un fel de solicitare, de petitie, prin care vor sa afle daca consiliile locale ale celor sase sectoare din Bucuresti si-au pus problema deficitului de numar de locuri la gradinitele din Capitala si daca vor incerca sa amelioreze acest lucru.

“Daca dupa 30 de zile nu vom primi un raspuns pertinent de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti si de la consiliile locale, o sa inaintam o actiune in instanta pentru ca nu se respecta dreptul la invatamant obligatoriu”, a spus presedintele SCEI. Ea a anuntat ca la nivelul Bucurestiului sunt in jur de 58.000 de prescolari si ca cel mai mare deficit de locuri la gradinite se inregistreaza in sectorul 6.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, presedintele Societatii Civile pentru Democratie (SCD), Razvan Zamfir, a afirmat ca statutul legal al plantelor etnobotanice trebuie clar definit.

“In momentul de fata ele nu sunt interzise, dar nu sunt nici substante permise, asa ca nu se stie exact ce este cu ele. Cei care le comercializeaza spun ca ar fi pentru colectionari, ca ar fi plante etnobotanice, insa, in acelasi timp, dau indicatii despre cum se pot consuma si ce efecte au”, a declarat Razvan Zamfir. In opinia sa, este nevoie de o dezbatere publica privind dezvoltarea magazinelor care comercializeaza astfel de plante ce provoaca stari halucinogene si au efecte similare drogurilor traditionale.

“Credem ca o astfel de afacere nu se poate infiinta fara o aprobare speciala din partea Consiliului Local si o dezbatere publica”, a spus presedintele SCD. El a precizat ca, in prezent, numarul consumatorilor de droguri in randul tinerilor este in crestere.