Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti isi prezinta oferta de masterate

facult litere.jpgintre orele 11.00-15.00, in Sala de Consiliu a facultatii, oferta de programe universitare de masterat pentru anul academic 2009-2010, a declarat miercuri, purtatorul de cuvant al institutiei de invatamant superior, Aurel Ghimpu.

Potrivit acestuia, evenimentul se adreseaza studentilor aflati in ultimul an de studii de licenta, precum si absolventilor de 3, 4 si 5 ani de facultate, si va cuprinde prezentari detaliate ale celor 11 programe de masterat acreditate cu durata de 2 ani (plan de invatamant, conditii de admitere, acte necesare pentru inscriere, dinamica stiintifica si culturala).

Programele de masterat ale Facultatii de Litere vizeaza urmatoarele domenii stiintifice: filologie (Studii Literare Romanesti, Studii Avansate in Lingvistica, Teoria Literaturii si Literatura Comparata, Teoria si Practica Editarii, Didactici ale Disciplinelor Filologice), studii culturale (Etnologie, Antropologie Culturala si Folclor, Cultura si Politica in Context European si International, Cultura si Civilizatie Ebraica), stiintele comunicarii (Modele de Comunicare si Relatii Publice, Consultanta si Expertiza in Publicitate, Gestionarea Informatiei in Societatea Contemporana).

Celor prezenti li se va oferi ocazia sa intre in dialog cu profesori si cu masteranzi ai facultatii, pentru a afla cat mai multe detalii. Vor fi prezenti profesori renumiti, precum conferentiar dr. Adela Rogojinaru, prof. dr. Mircea Anghelescu, prof. dr. Gabriela Pana-Dindelegan, prof. dr. Mircea Martin, prof. dr. Nicolae Constantinescu, conf. dr. Ioana Parvulescu si multi altii.

“Oferta Facultatii de Litere include masterate didactice si de cercetare, care asigura o pregatire de inalt nivel academic, dublata de formare de specialitate prin stagii de practica. Studentii au posibilitatea, pe parcursul celor doi ani, sa participe la activitati stiintifice si culturale, sa candideze pentru burse in strainatate prin acorduri interuniversitare si sa obtina o calificare superioara care poate fi valorificata in timpul studiilor si dupa absolvire pe piata muncii”, a spus Ghimpu