Inscrierile pentru institutiile militare de invatamant continua

cadre militare.jpgInstitutiile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor scot la concurs, pentru sesiunea de admitere 2009, 385 de locuri pentru arma Jandarmi.

Potrivit Compartimentului Comunicare al Jandarmeriei Romane, inscrierile au inceput in luna martie a.c. si continua pana la 22 iunie 2009, pentru Academia de Politie “Al. I. Cuza”, Academia Tehnica Militara, Academia Fortelor Terestre ‘N. Balcescu’ Sibiu, si pana la 20 iulie 2009, pentru Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi ,,Gr. Al. Ghica’ Dragasani, Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni, Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre ,,Basarab I’ Pitesti.

Academia de Politie ,,A.I.Cuza’ Bucuresti scoate la concurs 80 de locuri la zi (barbati si femei) din care trei locuri pentru romi, Scoala militara de Subofiteri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica’ Dragasani – 155 de locuri, cinci pentru romi, Scoala militara de Subofiteri Jandarmi ,,Petru Rares’ Falticeni – 150 de locuri, cinci pentru romi. In decursul primelor zile ale acestei luni a fost sustinuta evaluarea psihologica pentru 140 candidati din cei 210 inscrisi pana la 1 iunie 2009, iar ceilalti vor fi evaluati in decursul lunii iulie.

Vizita medicala, evaluarea psihologica si evaluarea performantelor fizice constituie probe eliminatorii, nefiind admise derogari de la niciun criteriu obligatoriu de selectie. Candidatii pot opta pentru admiterea intr-o institutie de invatamant superior, dar si pentru una de invatamant postliceal, intrucat concursul de admitere nu se desfasoara in acelasi timp.

Criteriile obligatorii de inscriere a candidatilor sunt urmatoarele: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana scris si vorbit; sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat; sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de invatamant; sa aiba varsta de pana la 27 de ani, impliniti in anul participarii la concurs; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fi obtinut la purtare, pe durata studiilor liceale, media generala de minimum 8 (opt); sa fie declarati apt medical, fizic si psihic; sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate; sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni si sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m. barbatii si 1,65 m femeile.