Peste 7.800 de locuri in liceele din judetul Prahova

elevi_liceu.jpgIn anul scolar 2009 – 2010 toti absolventii de clasa a VIII-a vor avea locuri in liceele din judet, a sustinut, miercuri, Nicolae Angelescu, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Prahova. Pe raza judetului Prahova sunt inscrisi, in cele 841 de scoli, 7.670 de elevi de clasa a VIII-a, iar pentru clasa a IX-a sunt disponibile 7.894 de locuri, din care 196 in liceele vocationale, 174 pentru elevii romi si 48 de locuri pentru invatamantul liceal special.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Prahova au dat asigurari ca toti absolventii de clasa a VIII-a vor avea loc la liceu, chiar si in conditiile in care toti vor reusi sa termine anul scolar, desi din statisticile ultimilor ani rezulta ca aproximativ 500 de elevi repeta ultima clasa de gimnaziu.

Pentru a avea cat mai multe sanse sa ocupe un loc in liceul pe care il doresc, candidatii si parintii acestora sunt sfatuiti sa completeze corect optiunile, pe primele locuri fiind trecute liceele in care ultima medie de admitere este apropiata de cea a candidatului, aceasta fiind rezultatul mediei aritmetice dintre media obtinuta la tezele cu subiect unic si cea a anilor de gimnaziu.

Repartitia absolventilor de gimnaziu se va face in trei etape, intre 18 iunie – ziua in care incepe completarea optiunilor – si 10 septembrie – ultima zi in care sunt repartizati absolventii care nu au participat la primele doua etape de admitere, nu s-au inscris la unitatile unde au fost repartizati sau cei care au promovat, intre timp, examenele de corigenta. In aceasta perioada se desfasoara cea de a doua etapa a tezelor cu subiect unic la care s-au inscris 170 de elevi, care nu s-au prezentat la prima sesiune.