Bacalaureatul olimpicilor a ajuns la final

Peste 98% din absolventii de clasa a XII-a care au participat la Bacalaureatul olimpicilor, gazduit de Colegiul Economic “Delta Dunarii” din Tulcea, au obtinut note de trecere. Astfel, conform informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean, din cei 387 de participanti la bacalaureat, cinci au fost respinsi, doi dintre acestia fiind elevi ai unor unitati de invatamant cu frecventa redusa.

Din cei 382 de absolventi de clasa a XII-a care au obtinut note de trecere, cei mai multi, respectiv 195, au obtinut note cuprinse intre 8 si 8,99, iar cei mai putini, respectiv cinci, au primit note intre 6 si 6,99. De asemenea, au fost acordate 37 de note intre 7 si 7,99, 144 de note intre 9 si 9,99, si una de 10. Amintim ca, in perioada 23 mai – 3 iunie, Colegiul Economic “Delta Dunarii” din Tulcea a gazduit sesiunea speciala a bacalaureatului pentru olimpicii selectionati in loturile nationale pentru olimpiadele la diferite stiinte, dar si la concursurile internationale sportive, peste 70% din participanti fiind membri ai loturilor sportive.

Acesta a fost cel de-al doilea eveniment de gen organizat in ultimii 20 ani in Tulcea, dupa ce, in 1998, aceeasi unitate de invatamant a gazduit sesiunea speciala a bacalaureatului pentru absolventii de clasa a XII-a membri ai loturilor sportive ale Romaniei.