In 2009, nicio scoala valceana nu a primit certificatul european

Nicio unitate de invatamant din judetul Valcea nu a primit certificatul de “Scoala europeana”, la competitia din acest an. In 2009, judetul Valcea s-a prezentat cu trei institutii de invatamant – Colegiul Tehnic Energetic, Scoala Colonie Nuci si Scoala Creteni.

La intocmirea dosarului de candidatura, scolile nu au solicitat consultanta pentru a obtine punctaj mare la cele 9 criterii de evaluare.

“Am fost evaluator national la aceasta competitie. Printre criteriile de evaluare nu conta doar numarul de proiecte europene, ci se puncta strategia unitatii de invatamant privind cooperarea europeana, planurile manageriale care trebuiau sa contina directii de dezvoltare a proiectelor europene, portofoliul ilustrativ al scolii. Este regretabil ca in judetul Valcea nu avem nicio scoala cu certificat ‘Scoala europeana'”, a declarat Tatiana Marandici, inspector scolar programe comunitare.

De mentionat ca, in fiecare an, in scolile din judetul Valcea au fost implementate proiecte Comenius si Leonardo. Au fost accesate burse de formare continua prin programul Lifelong Learning si au fost dezvoltate parteneriate la nivel european, iar Inspectoratul Scolar Judetean Valcea a primit diploma pentru rezultate deosebite obtinute in derularea proiectelor Comenius.