Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, apreciata de ARACIS

academia-politie.jpgAcademia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” a primit, miercuri, din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior. Gradul de Incredere Ridicat, cea mai inalta forma de apreciere ARACIS asupra unei institutii universitare.

Potrivit Biroului de presa al Academiei de Politie, din cele 16 institutii evaluate pana in prezent, au mai primit acest calificativ doar Universitatea din Bucuresti, Universitatea “Babes-Bolyai’ din Cluj-Napoca si Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

La festivitatea care s-a desfasurat in sala Senatului Academiei au participat reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, cadre de conducere din reteaua de invatamant a Ministerului Apararii Nationale, profesori si studenti din partea institutiei gazda.

Evaluarea efectuata de ARACIS, care a acoperit o perioada de aproape sase luni, s-a desfasurat in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene cu denumirea “Asigurarea calitatii in invatamantul superior din Romania in context european. Dezvoltarea managementului calitatii academice la nivel de sistem si institutional”.