Cadrele didactice galatene nu au primit indemnizatiile de concediu

Cadrele didactice din municipiul Galati nu au primit indemnizatiile de concediu, a anuntat, marti, liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Valeriu Diculescu. El a precizat ca, in conformitate cu legea, pana pe 5 iulie profesorii trebuia sa-si incaseze indemnizatiile de concediu, dar sumele nu au fost inca platite.

“Imi exprim ingrijorarea, in numele sindicatului pe care il reprezint, pentru faptul ca autoritatile locale nu au gasit pana in acest moment o modalitate de a plati cadrelor didactice din orasul Galati aceste indemnizatii de concediu”, a spus Valeriu Diculescu.

Liderul de sindicat a sustinut ca in urma mai multor atentionari facute catre Primaria Galati s-au primit asigurari ca pana pe 15 iulie banii pentru concediu vor putea fi incasati de profesorii galateni, dar, “cu toate acestea, salariatii din invatamant isi vor fi petrecut fara niciun fel de ban aproape jumatate din concediul pe 2009”. Diculescu a reamintit ca, potrivit statutului cadrelor didactice, indemnizatiile de concediu reprezinta, practic, salariile profesorilor pentru perioada vacantei de vara – trei luni. Astfel, aceasta indemnizatie reprezinta cuantumul salariilor incasate de fiecare cadru didactic intre 20 iunie si septembrie.