Proiect de prevenire a abandonului scolar derulat in judetul Mehedinti

tineri-teste-vt.jpgInspectoratul Scolar Mehedinti va beneficia de un fond banesc cuprins intre 500.000 si 5 milioane de euro pentru un proiect destinat prevenirii abandonului scolar, a declarat joi, reprezentanta institutiei, Daniela Jenaru.

Potrivit acesteia, proiectul respectiv va fi implementat in cinci unitati de invatamant din unele zone defavorizate, unde in anul scolar 2007-2008 s-au inregistrat numeroase cazuri de parasire timpurie a scolii de catre copii proveniti din familii destramate sau cu parintii plecati la munca in strainatate.

“Suma de bani care ni se va repartiza de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va fi utilizata pentru elaborarea unor programe de atragere a copiilor la cursuri, de rezolvare a nevoilor didactice ale acestora si de asigurare a unor conditii de intretinere in sectorul scolar a elevilor identificati cu risc de abandon scolar”, a precizat Jenaru. In anul scolar 2007-2008, 742 de elevi (3,2% din cei inscrisi) din ciclul primar si gimnazial au parasit cursurile, iar din cel liceal, 411 elevi (5,2% din cei inscrisi). “Situatia cea mai dramatica s-a inregistrat la elevii clasei a VIII-a, 4,9% din absolventi, adica 156, renuntand sa continue cursurile la un liceu sau o scoala de arte si meserii’, a concluzionat Jenaru.