Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” deschide pe 15 iulie 2009 sesiunea de inscrieri pentru admitere

univ agric is.jpgUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” Iasi promoveaza si in acest an o oferta atractiva, care cuprinde, pe langa oportunitati de studiu in specializari nou-cerute pe piata muncii, conditii foarte bune de cazare, masa si recreere in campusul studentesc si diverse facilitati si gratuitati pentru studenti.

Cei care opteaza pentru a deveni studenti ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi au la dispozitie, in primul rand, o oferta educationala diversa si competitiva, diplomele fiind recunoscute in toate tarile Uniunii Europene.

Peste 1000 de locuri, finantate de la bugetul de stat sau cu taxa, sunt scoase la concurs in cadrul a treisprezece specializari la Facultatile de Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina Veterinara. Astfel, cei care se inscriu la Facultatea de Agricultura pot opta pentru: agricultura, montanologie, inginerie economica in agricultura, tehnologia prelucrarii produselor agricole sau biologie; la Horticultura viitorii studenti se pot specializa in horticultura, peisagistica sau ingineria mediului. In cadrul Facultatii de Zootehnie, studentii pot opta pentru specializarile: zootehnie, piscicultura si acvacultura, inginerie si management in alimentatia publica si agroturism, controlul si expertiza produselor alimentare. La Facultatea de Medicina Veterinara studentii se pot inscrie la specializarea cu acelasi nume.

Nu mai putin important este faptul ca viitorii studenti ai Universitatii beneficiaza de conditii moderne de cazare in campusul studentesc, in camine renovate si dotate cu sali de bucatarie si spalatorie, precum si de o baza sportiva completa cu terenuri si sala de sport.

Admiterea la Universitate – studii de licenta – se face in perioada 15 – 25 iulie 2009, la sediul celor patru facultati: Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina veterinara. Admiterea se face pe baza de concurs de dosare, in media de admitere luandu-se in calcul: media la bacalaureat in proportie de 25 % si media celor 4 ani de studiu in proportie de 75%.

Pentru mai multe informatii privind admiterea cei interesati pot consulta site-ul dedicat admiterii, recent lansat, www.uaiasi.ro/admitere2009.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” investeste anual peste 1,5 milioane de EURO in tehnologie si echipamente pentru imbunatatirea conditiilor de studiu si cercetare in laborator si baze practice pentru cei 5000 de studenti.