Aproape jumatate din locurile subventionate de la Universitatea Tehnica din Iasi au fost ocupate

univ-gh-asachi-is.jpgAproape jumatate din locurile subventionate scoase la admitere pentru anul universitar 2009-2010 de catre conducerea Universitatii Tehnice Gh. Asachi din Iasi au fost ocupate, sustin reprezentantii institutiei de invatamant superior.

Prof. univ. dr. ing. Alexandru Salceanu, purtatorul de cuvant al Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi afirma ca de la debutul sesiunii de inscriere 1.309 de absolventi de liceu s-au inscris pe cele 2.947 locuri de la una dintre cele 11 facultati ale institutiei de invatamant superior, ceea ce inseamna 44 la suta.

“Practic, astazi a fost prima zi generalizata de inscriere la toate cele 11 facultati. Pana acum s-au facut inscrieri doar la Facultatea de Automatizari si Calculatoare. Procentul de ocupare a 44 % din locuri nu reprezinta doar o cifra foarte buna, certificand reorientarea tinerilor absolventi catre invatamantul tehnic superior. Prospectand piata globalizata a muncii se constata o cerere crescuta de ingineri bine pregatiti in toate domeniile”, a declarat Alexandru Salceanu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Universitatii Tehnice, pentru anul universitar 2009-2010 sunt scoase pentru admitere 2.947 de locuri finantate de la buget si 1.835 cu taxa. Cele mai cautate sunt facultatile de Arhitectura, unde 106 de elevi care au trecut examenul de Bacalaureat si-au depus dosarele pentru cele 65 de locuri subventionate si Automatizari si Calculatoare, cu 234 inscrisi pe cele 251 locuri la buget. Cautate sunt si facultatile de Inginerie chimica si protectia mediului, cu 161 dosare depuse pentru cele 232 locuri subventionate, Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei – 146 inscrisi pe cele 196 locuri bugetate, Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului – 160 candidati pe 241 locuri la buget. La polul opus se afla Facultatea de Textile, unde doar 30 de absolventi ai cursurilor liceale si-au depus dosarele pe cele 378 locuri bugetate. La fel si in cazul Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor, unde doar 28 de tineri si-au depus dosarele pe cele 182 locuri subventionate.