Tot mai multi tineri opteaza pentru studii superioare la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj_.jpgIn primele doua zile de la inceperea inscrierilor pentru examenul de admitere la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) s-au inscris 412 candidati, cei mai multi optand pentru Medicina veterinara.

USAMV a scos la concurs, pentru anul universitar 2009-2010, 1.773 de locuri la invatamantul de zi si 500 de locuri la invatamantul la distanta. Specializarile pentru care pot opta candidatii sunt Medicina Veterinara (235 locuri), Silvicultura (143 locuri), Zootehnie (139 locuri),

Controlul si expertiza produselor alimentare (120 locuri) si Peisagistica (117 locuri). Inscrierile la USAMV vor continua pana in 23 iulie, zilnic intre orele 8,00 si 16,00, iar sambata si duminica intre orele 8,00 si 14,00. Taxa de inscriere pentru examen este de 120 de lei la Medicina Veterinara si de 90 de lei la celelalte facultati ale universitatii.

Institutia clujeana de invatamant superior agricol si-a inceput activitatea in anul 1869. Are o traditie prestigioasa, de 140 de ani, iar structura sa, extrem de bine consolidata in ultimele decenii, ii permite sa faca fata multiplelor provocari din zilele noastre. Universitatea a fost evaluata de European University Association (EUA) in anul 2004, aflandu-se intr-un proces continuu de modernizare a sistemului academic si a managementului universitar.

In cele patru facultati ale USAMV studiaza peste 7.000 de studenti, in domenii diverse, adaptate noilor cerinte ale agriculturii europene – Facultatea de Agricultura, cu o noua abordare si deschidere spre stiintele vietii si a pamantului si spre biodiversitatea lumii vii; Facultatea de Horticultura, intr-o continua diversificare de la economic si turism, la peisagistica si silvicultura; Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii, bazata pe cele mai noi tehnologii de crestere a animalelor si cu o sectie de biotehnologie, cea mai performanta din tara; Facultatea de Medicina Veterinara, cu acreditare europeana si renumita pentru seriozitatea invatamantului veterinar clujean.