Absolventii universitatilor neautorizate pot da licenta in cinci ani

andronescu_roz.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a declarat joi ca absolventii unor forme de invatamant superior neautorizate sau neacreditate, asa cum este cazul Universitatii “Spiru Haret”, vor avea la dispozitie un termen de cinci ani pentru a promova examenul de de licenta.

“Absolventii programelor de studii de la formele de invatamant neautorizate vor putea sa-si valideze diploma intr-o perioada de cinci ani, daca promoveaza un examen de validare, format din doua parti: examen de validare sau selectie si examen de licenta. Ambele examene vor fi sustinute intr-o universitate unde exista programul respectiv acreditat si a primit certificatul de ‘grad ridicat de incredere’ in procesul de evaluare periodic” – a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei a adaugat ca forma acestui examen va fi comunicata printr-o ordonanta de urgenta, pe care Guvernul o va da in scurt timp, poate chiar saptamana viitoare. Costurile acestui examen vor trebui sa fie suportate de institutiile de invatamant respective.

Ecaterina Andronescu a spus ca cei care sunt acum studenti la programele neautorizate pot sa se transfere la alte programe, autorizate sau acreditate. In acelasi timp, ministrul Educatiei le-a atras atentia reprezentantilor Universitatii “Spiru Haret” sa opreasca inscrierile la concursul de admitere din aceasta vara la structurile sale care nu au autorizatie de functionare sau acreditare. In acest sens, Andronescu a mentionat ca pe site-ul MECI sunt postate structurile din Universitatea “Spiru Haret” acreditate, pe care candidatii sau parintii acestora ar trebui sa le consulte inainte de inscrierea in anul I.