Proiect de modernizare a campusului “Tudor Vladimirescu” din Iasi

campus tudor.jpgSecretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei Razvan Murgeanu s-a aflat joi la Iasi, unde a luat parte la semnarea contractului de finantare a unui proiect privind modernizarea campusului “Tudor Vladimirescu”, al Universitatii Tehnice.

Razvan Murgeanu a declarat, in conferinta de presa sustinuta cu acest prilej, ca proiectul Universitatii Tehnice din Iasi este prima initiativa de acest fel din tara care a accesat fonduri europene nerambursabile.

Proiectul modernizarii campusului “Tudor Vladimirescu” beneficiaza de o finantare de 14,6 milioane euro, in cadrul Axei 3 Prioritare din Programul Operational Regional, domeniul 3.4 de interventie, privind reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

“In cadrul proiectului, vor fi reabilitate termic 12 camine si vor fi refacute retelele termice si electrice exterioare campusului. In plus, vom realiza doua terenuri de sport si vom reamenaja cantina. Acest proiect este complementar cu o initiativa care prevede imprejmuirea campusului, astfel ca acesta va deveni unul european” – a declarat presei rectorul Universitatii Tehnice “Gh. Asachi”, Ion Giurma. Potrivit acestuia, punctul central al proiectului consta in construirea a doua module cogenerative, care vor asigura energia termica si electrica a campusului fata de oras.