Aproape 1.200 de promovati la examenul de titularizare in judetul Galati

examen titularizare.jpgConducerea Inspectoratului Scolar Judetean Galati a anuntat luni ca aproximativ 1.200 candidati dintre cei aproape 1.500 inscrisi au promovat examenul de titularizare.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct al ISJ Galati, Mitica Dudau, 629 candidati au reusit sa obtina note peste sapte, iar 552 au avut note intre cinci si sapte, 218 candidati fiind nemultumiti de nota obtinuta si depunand contestatii.

Dudau a spus ca la examenul de titularizare s-a acoperit toata plaja de notare, de la 1 la 10. Nota maxima a fost obtinuta de cinci candidati: trei de la educatie fizica si doi de la kinetoterapie. S-au luat insa si doua note de unu, candidatii respectivi nefacand altceva decat sa copieze subiectele date, desi nu erau obligati sa faca acest lucru, putand sa dea lucrarea “goala”. Au fost si trei candidati exclusi din examen, dupa ce au fost prinsi copiind: unul cu ajutorul telefonului mobil, iar alti doi au apelat la metoda clasica a fituicilor. Un numar de 47 de absolventi ai Universitatii “Spiru Haret” nu au fost primiti la examenul de titularizare.

Potrivit inspectorului scolar general al ISJ Galati, Doru Resmerita, la Galati nu au aparut situatii de genul celor intamplate in alte judete unde absolventi ai Universitatii ‘Spiru Haret’ au fost scosi din sala de examen. “Au venit candidati si la noi, dar conform recomandarilor ministerului nu le-am putut valida dosarele. Nu i-am primit in examen pentru ca am avut comunicarea cu ministerul. Au fost judete in care au fost scosi cu jandarmii, lucru regretabil, dar noi, la recomandarea ministerului si tinand cont de acea hotarare de Guvern care a fost data cu privire la acreditarea specializarilor, nu le-am validat dosarele” – a declarat Doru Resmerita.

In ceea ce-i priveste pe cei care sunt deja profesori si au diplome de la Universitatea “Spiru Haret”, conducerea ISJ urmeaza sa faca deocamdata doar o statistica. “Ideea doamnei ministru de a intra in legalitate in cinci ani s-ar putea aplica si la ei, mentinandu-i pe posturi pana la intrarea in legalitate”, a precizat adjunctul Mitica Dudau.

La nivelul judetului Galati, sunt 349 de posturi titularizabile si 532 de suplinire. Repartizarea candidatilor pe posturile titularizabile se va face pe 23 iulie, repartizarea candidatilor prin continuitate la detasare sau a celor care au facut cerere pentru detasare se va face pe 25 iulie, ocuparea catedrelor pentru suplinire prin continuitate va fi pe 27 iulie, iar repartizarea candidatilor pentru suplinire va fi in zilele de 28 si 29 iulie.