“Arnia a dezvoltat o platforma de e-learning pe baza careia am construit un produs (experior.ro) pentru online-ul romanesc cu continut de matematica adresat elevilor si profesorilor”

arnia_software.jpgAfirma Ciprian Badescu, Director General al companiei ARNIA SOFTWARE, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului www.EduManager.ro.

Acesta dezvaluie avantajele oferite mediului educational de soluatia Experior, detaliaza serviciile si produsele de e-learning pe care Arnia Software le ofera colaboratorilor si principalele obiective ale companiei pentru viitorul apropiat.

– Infiintata relativ recent, compania ARNIA SOFTWARE are o prezenta activa pe piata de profil, cautand constant sa promoveze idei si solutii inovatoare. Va rog sa ne spuneti, pe scurt, care sunt domeniile de activitate catre care va indreptati produsele si serviciile.

– Domeniile de activitate ale companiei Arnia includ servicii de software development (outsourcing) pentru clientii nostri din America, Coreea, Franta, Anglia si Romania, precum si implementari bazate pe solutii proprietare de e-learning si Business Inteligence.

– Conceptul de e-learning este unul relativ recent intrat in Romania. Care sunt solutiile pe care le propuneti domeniului educational in materie de e-learning?

– Arnia a dezvoltat o platforma de e-learning pe baza careia am construit un produs
(experior.ro)
pentru online-ul romanesc cu continut de matematica adresat elevilor si profesorilor. Continutul este original si a fost creat de o echipa de colaboratori ai Arniei si include lectii si articole de matematica precum si teste de evaluare. Solutia mai contine conceptul de clase virtuale in care elevul poate sa participe la un program de invatare directionat de un profesor precum si elemente care faciliteaza crearea unei comunitati.

Pentru scoli, avem un produs separat bazat pe aceeasi platforma, produs ce va fi lansat oficial cu ocazia Targului Educational Bucuresti din perioada 21-23 octombrie. Aceasta solutie este in principal adresata profesorilor, pentru o mai buna pregatire a orelor de curs.

– Cum functioneaza EXPERIOR, care sunt avantajele folosirii acestei platforme si cum poate fi achizitionata o astfel de solutie?

– Experior functioneaza dupa un principiu simplu: simularea activitatilor din scoala si a proceselor de invatare si evaluare in cadrul unei platforme online. Experior.ro cuprinde urmatoarele functionalitati: modul de testare online, biblioteca online (articole, lectii), clase virtuale, statistici pentru elevi (evolutie, statistici pe cunostinte, nivel de pregatire), topuri şi clasamente (si in curind concursuri), profiluri pentru elevi. Experior.ro este un serviciu cu acces gratuit, pe viitor urmind a fi introdus un modul de meditatii online pe baza de abonament. Pentru scoli avem produsul “Experior For Schools” care poate fi achizitionat in regim de licenta.

– Ce alte servicii oferiti clientilor dumneavoastra?

– Pentru anumiti clienti, oferim si servicii de consultanta. Astfel, in anul 2010 vom participa impreuna cu unul din partenerii nostri la un proiect de globalizare a unui produs open source, produs la care lucreaza si dezvoltatori din echipa Arniei. Numele acestui produs este Cubrid (cubrid.com) si este un motor de baze de date care va avea ca si competitor direct MySql. Una din misiunile Arniei este aceea de a populariza platforma in Europa si de a crea si intretine o comunitate open source.

– Spuneti-ne cati clienti numara portofoliul ARNIA SOFTWARE si care sunt cei mai importanti parteneri ai companiei. Colaborarile dumneavoastra se bazeaza strict pe domeniul privat sau aveti parteneri si din sectorul public?

– In acest moment Arnia are aproximativ 5-6 clienti stabili pentru care dezvoltam diferite solutii software pornind de la aplicatii low level cum ar fi un motor de baze de date pina la complexe solutii e-comerce pentru un client din Statele Unite. Printe clienti se numara NHN Corporation (nhn.com), companie care detine un serviciu de search in Coreea si care are o cota de piata mult peste Google. In Romania principalul client este Bosch, pentru care dezvoltam diverse aplicatii pentru optimizarea proceselor din cadrul companiei. Pana in acest moment, clientii nostri sunt din domeniul privat, insa, prin serviciile si produsele de e-learning pe care le oferim, targetam si sectorul public din Romania.

– Care este misiunea companiei ARNIA SOFTWARE in ceea ce priveste relatia cu beneficiarii sai?

– Fiind in principal o companie care ofera servicii de software development, noi ne dorim sa dezvoltam solutii care sa aduca o valoare ridicata pentru business-ul clientilor nostri. In acest an, reusim practic dublarea cifrei de afaceri fata de 2008 si crearea unei echipe de dezvoltatori extrem de competitiva. As mentiona ca in echipa noastra avem pe cineva care a lucrat la Google si din toamna se va alatura altcineva care vine direct de la Microsoft Copenhaga. De asemenea, avem posibilitatea sa participam la dezvoltarea si popularizarea unor produse adresate pietei globale care vor avea un impact mare asupra tehnologiei din urmatorii ani